OPG Antolović - Olio Vivi di San Vito - Grožnjan, Istra

Zanimljivosti

Berba maslina odvija se tijekom listopada i studenog, isključivo ručno korištenjem grablji i platnom postavljenim ispod stabla. Tijekom dana masline se smještaju u posebne plastične kašete, te se navečer prevoze u uljaru. Masline se hladno prešaju centrifugalnom metodom u kontinuiranom ciklusu. U periodu od 24 sata, ulje se doprema u podrum i smješta u bačve od inoxa.

Temperatura okoline gdje je ulje sačuvano te punjeno u tamnim staklenim bocama je konstantna oko 18°C, bez sunčeve svjetlosti.

Zanimljivosti 01
Zanimljivosti 02
Zanimljivosti 03
Zanimljivosti 04
Zanimljivosti 05
Zanimljivosti 06
Zanimljivosti 07
Zanimljivosti 08
Zanimljivosti 09
Zanimljivosti 10
Zanimljivosti 11
Zanimljivosti 12
Zanimljivosti 13

Svih 6 vrsta prolaze kroz kemijske analize i posjeduju sljedeće karakteristike: slobodno masne kiseline niže od 0,8% AcOlei i peroksidni broj niži od 10 meq O2/k.