OPG Antolović - Olio Vivi di San Vito - Grožnjan, Istra

Proizvodi

Osobito povoljna mikroklima, zemljište, biološka gnojidba, popraćeno ručnom berbom te točnoj razini zrelosti masline, omogućuju obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu proizvodnju ekstra djevičanskog maslinovog ulja izvrsne kvalitete koja potječe upravo iz biološke poljoprivrede.
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "Antolović Viviano" priznati je proizvođač raznih vrsta maslina, među kojima su: Istarska bjelica, Pavonaza, Carbona, Leccino, Frantoio i višesortno od 12 vrsta maslina.
No, upoznajmo ih detaljno!

Istarska bjelica i višesortno

Istarska bjelica i višesortno su ulja intezivnog okusa koja odlično pristaju u kombinaciji sa mesnim i ribljim jelima, sipama na žaru, pizzom, špagetima i raznim sezonskim sirevima

Pavonaza i Frantoio

Pavonaza i Frantoio izazivaju srednji okus, izvrsni su sa kuhanim povrćem i za pripremu ukusnih jela, kao što je maneštra, tipično istarsko jelo. Uz to, odlični su u predjelima na bazi vrganja, brusketa te salata od hobotnice.

Carbona i Leccino

Carbona i Leccino su ulja laganog okusa koja se posebno slažu uz razne salate, svježi sir, rižoto s povrćem. Također se upotrebljavaju u pripremi kolača pa čak i u kombinaciji sa sladoledom.

Istarska bjelica, Pavonaza i Carbona su tri autohtone sorte upravo iz grožnjanskog područja, koje su oživjele zahvaljujući oporavku starih stabala prepuštenih samim sebi nakon velikog mraza od prije mnogo godina.

Olio Vivi di San Vito

Kontakt